• us
  • it
  • fr
  • es
  • en
    13 November 2018
    Caruso Acoustic for Palazzo di Varignana Resort & SPA (Bologna, Italy)

    Caruso Acoustic for Palazzo di Varignana Resort & SPA (Bologna, Italy)

    Caruso Acoustic panels have been recently installed at Palazzo di Varignana Resort & SPA, a prestigious and elegant structure in the Emilian hills, precisely at VARSANA SPA and AUREVO Pool Restaurant, both being part of the architectural complex.

    Extended over an area of about 3700 square metres with indoor and outdoor areas, VARSANA SPA offers custom wellness programs, developed along a path that runs through several spaces where ancient holistic traditions merge with modern technologies. Flag sound-absorbing panels have been installed into the wide reception of the Resort to improve the acoustic comfort and provide the guests with a relaxing and comfortable environment, which will enable them to have a conversation with the reception staff in total privacy. Hanged to the ceiling by means of special tracks, Flag double-sided sound-absorbing panels have been realised in custom size to meet the functional needs of the room. The formal harmony resulting from the panel arrangement strongly recalls the wooden walls typical of spas, from which the custom-made imitation-wood prints draw inspiration.

    The particular texture of the bespoke prints has been also employed for hanging Silente sound-absorbing panels, installed into the reception and lounge area of AUREVO Pool Restaurant. Surrounded by nature, the restaurant offers its guests a breathtaking view through floor-to-ceiling windows, which also lead to the Resort park. Hanging Silente panels, in this case supplied with special size, are equipped with a LED lighting system that helps create a welcoming and elegant atmosphere. The installation has been made on a glass ceiling by using adjustable steel cables as fixing system. This detail once again confirms the high flexibility of Caruso Acoustic solutions, which can fully meet customer’s project and aesthetic needs.

    The design elegance, colour minimalism and material texture are the main characteristics of this installation. An acoustic correction project specially designed to improve the space liveability, while maintaining, from an aesthetic point of view, a strong continuity with the Resort identity.

    REQUEST INFORMATION

    • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
    LAMM S.r.l. a socio unico | C.F. / P.IVA 02655090344
    powered by studio375.it